31 Aralık 2009 Perşembe

Yeni Kararlar

2009'un özellikle son 6 ayı çok hareketli geçti benim için. Karar veremediğim konularda daha kararlı olmayı başardım. "Yok bu iş yatar, ben gelemem yada gelmem, yapamam" gibi cümleleri daha az sıklıkta kullanmaya başladım. Bu cümlelerin beni içten içe tükettiğini, ilerlememi engellediğini yeni fark ettim.

Bazen sadece cümleler değil, farketmeden bazı insanlarda beni engelledi. Bir kısmını bıraktım yolda, ama bazıları var ki, ben inkar etsem de ben onların bir parçasıyım.

Yeni yılda yapacağım şeylerden biri de, beni engelleyen eşyalardan kurtulmak olucak. Pek çoğumuz fark etmişizdir. Eşyalarımız arttıkça, gitmemiz zorlaşır bir yere. Eşya her zaman yüktür, insanın gitmesini uzaklaşmasını zorlaştırır. Çekmecelerim üzerine manasız anlamalar yüklediğim ıvır zıvırla dolu. Ne vermeye, ne atmaya kıyıyorum pek çok şeyi. Bu yılda bununla uğraşacağım.

Yarın bugünden çok farklı olmayacak. Ama insanlar modern zamanlarda kendini düşünmeye çok fazla vakit ayıramıyor. O yüzden" böyle günler" yılda bir kere de olsa(!) durup düşünmek için iyi oluyor.

Herkese mutlu yıllar.

PS1: Çok içmeyin.
PS2: Ya da için yaaa. İyi gelir:)
PS3:Taksimden uzak durun!

8 yorum:

beni rahatta dinleyin! dedi ki...

PS4:insan kendisine yer yapmayı, yerleşmeyi seviyor. o yüzdendir ki pek çok eşyaya anlam yüklüyor. ama haklısın yerleşkesini yaptığı her bir eşya üzerine bindirdiği bir yük daha demek. hareketlenicek olsak o kadar yükle kıpırdayamayız bile... hep böyle kararlar verilir bu saçma hatırlatma günlerin vesilesiyle "-telefon kullanmıycam -tek başıma tatile gidicem -sigarayı bırakıp, spora başlıycam" gibi, ama pek gerçekleşmez, ihtimal dahilinden çıkamaz bu kararlar. umarım sen başarırsın handecim, romantik duygulara kapılmadan atabilirsin gemide ki yüklerin bi kısnmını... (bu arada kompozisyon gibi yorum oldu, n'apıyım bende kısa kesmeyi sevmiyorum o yüzden benim ki uzun oluyor:))

lunawar dedi ki...

mutlu yıllar o zaman:)

biberli dedi ki...

vov! süper bi liste...
gerçekten etkilendim...hani öle eften püften kararlar değil bunlar, ayaklarının daha sağlam yere basması için bilniçli alınmış, farkedildikleri için hayatına katılmaya karar verilmiş kararlar...tebrik edyorum junior'ım seni...hep dedim hep de dicem, senin mayan, hamurun başka bi leziz ;)

gönlünce bir yeni yıl diliyorum sana ve sevdiklerine...

ee ne zaman geliyorsun öğle yemeğine :)

Hande Altay dedi ki...

biberli, hamur diyince aklıma geldi. bu yıl hamurumdan herkese tattırmıyacağım bu da listeye eklendi :))

luna, mutlu yıllar derken sanki yüzünde pis bir sırıtış varmış gibi geldi. niye acaba :)

yamuk prenses, sen benim ne zaman romantik duygulara kapıldığımı gördün bakiiim:) kısa kes uzun olsundan bişey öğrenenmişsin ayrıca.

lunawar dedi ki...

tamamen senin cinliğin canım benim..
yeni yıl iyi gelir bence:)
hem sen zaten basamak basamak çıkmıyor muyun ki:) keşke senin yaşına senin kadar kendinden emin kararlar verebiliyor olsaydım.. bu anlattıklarını yapamayacağını düşünmek ne haddime; e ama zor olacak, kanırtacak.. o yüzden tatlı olacak.. (bu arada ben senin haberlerini hep alıyorum:))

Hande Altay dedi ki...

çok baskı hissetim üzerimde vaz mı geçsem yaa? ne güzel yaşayıp gidiyodum işte :)

lunawar dedi ki...

hişştt.. kızarım hee..

biberli dedi ki...

ne demek şimdi bu "hamurumdan herkese tattırmıyacağım"..? :)))
hangi hamur, ne hamuru?

böle gizemli konuşma benle, kafam ısınıyor...
gelir hamurunu tadarım inadına :))))

Yorum Gönder

 

maruzatım var © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness