21 Temmuz 2009 Salı

Deep Purple


40. yılını dolduran bir hard rock grubunun konserinden ne beklersiniz? Sanırım ben çok fazla şey beklemişim ki biraz hayal kırıklığına uğradım. Bahsettiğim grup Deep Purple. Dün akşam Kuruçeşme Arena'da muhteşem bir performans sergilemesini beklediğim grup. Lise yıllarım da ve üniversiteye başladığım ilk sene bana eşlik eden grup. 2005'de gidemediğime yandığım grup.

Açıkçası konserdeki tek kötü performans sergileyen Ian Gillan'dı. Tamam 64 yaşında. Mick Jagger gibi sağa sola zıplamasını beklemiyorum ama insan hiç mi sesi konusunda bir çözüm bulamaz? Çığlık atamadığı yerlerdeki boşlukları resmen seyirci doldurdu. Kıyafetine gerçekten diyecek birşey bulamıyorum. Herkes gayet karizmayken, Ian sanki huzur evinden kaçıp gelmiş gibiydi. O eşortman neydi yaa... Öff

Bu kusurları görmezden gelirsek Steve Morse'nin soloları müthişti gerçekten, Don Airey orguyla bir ara Mr Crowley'nin başını çaldı arkadaşım bir an gaza gelsede beklenen olmadı tabi :) Katibim'i bile çaldı adam.

Playlist gerçekten tatmin ediciydi. İnsanlar Black Night'da resmen çoştu tabi biz de. Bir ara okadar abartmışız ki etrafımızın boşaldığını fark ettik. Bu arada Ekşisözlükten arakladığım playlist söyleydi:

1. Highway star

2. Things I never said

3. Wrong man

4. Strange kind of woman

5. Fireball

6. Rapture of the deep

7. Contact lost / Steve Morse solosu

8. The well-dressed guitar

9. Sometimes i feel like screaming

10. Wring that neck

11.The battle rages on

12. Perfect strangers /Don Airey solosu

13. Space truckin'

14. Smoke on the water

--bis--

15. Hush

16. Black night


Tamam eğlendim kabul ediyorum. Müziğle pek çok gruba ilhan vermiş, hem rock müziğine pek çok katkı yapmış, hem bizi sevindirmiş 40 senelik bir grupdan bahsediyoruz. Böyle bir grubu canlı dinlemek müthiş bir şans ama aynı şekilde Deep Purple'nin de insanlar nasıl olsa bizi dinler mantığıyla hareket etmemesi gerekir. Eskiden adamlar süperdi demek başka, adamlar hala harika demek başka ne de olsa...


(Biterken Çalan: Deep Purple - Perfect Strengers)

5 yorum:

designerk dedi ki...

placebo konserinde davetiyelerden şikayet edipte deep purple konserine son dakika alınan davetiye biletlerle girmek tezat durmuş.. ama ne olursa olsun hangi konser olursa olsun bedava sirke baldan tatlıdır, ucuz biletle konsere girmek daha da bi güzeldir....:)

lunawar dedi ki...

küçük hanım.. küçük hanım..
64 yaşındaki bir adamdan Child in Time felan beklemiyordunuz herlde.. :) sizin gibi genç kızları eylendirmek için çok yaşlı bir adam o.. ben David Coverdale'in playback yaptığını gördüm.. canlı canlı.. ama bana sorsaydılar; Coverdale playback yapacak, yine de görmek ister misin diye.. ayaklarım saniyede yerden 10ar kez kesilerek "evet" derdim.. şimdi size soruyorum Gillan'ın bazı şakılarda boşluklar bırakacağını bile bile gene de o konsere gitmek ister miydiniz.. ;)
(ben Gillan'ı seyircisine dayanamayıp 3. kez bise çıktığını gördüm.. hem de sadece tayt ve sahne arkasında üzerine geçiriği acaip bi ceketle..)

maruzatım var dedi ki...

lunacım acayip bir ceketle ve taytla en son ne zaman gördün bilmiyorum ama 2 gün önce huzur evinden kaçmış bir hali vardı. dağınık saçlar çıplak ayaklar ve tshirt altı eşortmanla :)

sanırım gene de giderdim o konsere ama bir grubun en sevilen parçalarından birini söyleyememesi de acı değil mi?

maruzatım var dedi ki...

gün gelicek davetiyeye bile para vermeden giricez korkmazcım :)

lunawar dedi ki...

huzur evinden kaçsa da dinlesek dediğimiz günler gelmese bari:))

Yorum Gönder

 

maruzatım var © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness